Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.12.2020

Забруднення атмосферного повітря — суд задовольнив позов прокуратури про стягнення понад 400 тис. грн збитків з підприємства

За принципової позиції прокурорів місцевої та обласної прокуратури господарським судом Харківської області у повному обсязі задоволено позовну заяву Харківської місцевої прокуратури № 6 в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Харківської області до підприємства про стягнення збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

За інформацією в. о. керівника місцевої прокуратури Павла Калашнікова, у ході перевірки Державною екологічною інспекцією у Харківській області виявлено факт наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря підприємством, розташованим у Харківському районі, що порушенням вимог ст. ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
 
Так, вказане підприємство упродовж майже 2 років здійснювало викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без дозвільних документів, чим завдало державі шкоди. При цьому претензії Держекоінспекції щодо добровільного відшкодування завданої шкоди залишені підприємством без реагування, а збитки невідшкодованими. У зв'язку з цим та з метою захисту інтересів держави прокурор звернувся з відповідним позовом до суду.
 
Таким чином, об'єктивне та справедливе рішення суду стало результатом законних вимог прокурора.
 
Судовим рішенням державі відшкодовано збитки у розмірі понад 400 тис. грн.

Рішення суду набере законної сили після сплину строків на його апеляційне оскарження.

Довідково: на даний час триває досудове розслідування за вказаним фактом за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 241 КК України (забруднення атмосферного повітря).




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1849