Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.01.2021

Жахливі умови проживання дітей в будинку на вул. Римарській — прокуратура розпочала кримінальне провадження для перевірки дій посадових осіб (ФОТО)

Харківська місцева прокуратура № 1 здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом неналежного виконання своїх обов’язків посадовими особами відповідних державних органів у сфері охорони дитинства.

За даними слідства, 21 січня 2021 року до Харківського районного управління №3 ГУ Національної поліції в Харківській області надійшло повідомлення від заявника про те, що він чує плач дитини з будинку, розташованого по вул. Римарській. Дитина кричала про допомогу, проте потрапити до квартири і поцікавитись, що сталось, заявник не зміг, оскільки у під’їзді, на сходах, що ведуть до квартири, були звали сміття, через які неможливо було пройти.

Встановлено, що в зазначеному будинку проживають 30-річна та 57-річна жінки, а також троє неповнолітніх дітей — 2-річний хлопчик та двоє дівчат віком 4 роки і 11 років. Виявлено, що діти мешкають в антисанітарних, небезпечних для життя та здоров’я умовах, сходи від під’їзду до квартири завалені сміттям, чується стійкий сморід.

На даний час діти вилучені та знаходяться в Харківській міській дитячий лікарні. Стан їх здоров’я оцінюється як задовільний.

За фактом злісного невиконання матір’ю обов'язків по догляду за дитиною (ст. 166 КК України) внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Крім того, Харківською місцевою прокуратурою № 1 розпочато кримінальне провадження стосовно посадових осіб відповідних державних органів у сфері охорони дитинства за фактом службової недбалості (ч. 2 ст. 367 КК України).
 
Санкція ст. 166 КК України передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк від двох до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк.
 
Санкція ч. 2 ст. 367 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.


Вказане кримінальне провадження перебуває на контролі керівництва обласної прокуратури.
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2164