Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
29.01.2021

Корупційний злочин — начальник одного з відділів податкової постане перед судом (ФОТО)

Обласною прокуратурою затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно начальника одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави  (ч. 2 ст.  369-2 КК України).

За даними слідства, начальник одного з оперативних відділів Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області вимагав від фізичної особи-підприємця неправомірну вигоду в розмірі 100 тис. грн щомісячно. Податківець обіцяв не перешкоджати господарській діяльності підприємця, а саме не вживати відповідних оперативних заходів щодо нього.

Правоохоронці задокументували два епізоди одержання неправомірної вигоди на загальну суму 170 тис. грн.

У ході обшуку, проведеного 17 листопада 2020 року за місцем мешкання підозрюваного, вилучено грошові кошти та документи.

Досудове розслідування проводили слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід — Управління СБ України в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від двох тисяч до п’яти тисяч п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення волі на строк від двох до п’яти років.
 
 





Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2149