Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.02.2021

Двох осіб судитимуть за підпільне виробництво алкоголю, де вилучили товарів на 3 млн грн (ФОТО)

Харківською місцевою прокуратурою № 4 затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт стосовно двох осіб за фактом незаконного виготовлення марок акцизного податку, виготовлення та збуту підакцизних товарів групою осіб (ч. 2 ст. 199, ч. 2 ст. 28; ч. 1 ст. 204, ч. 2 ст. 28; ч. 2 ст. 204 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що на території Куп’янського району група осіб організувала підпільне виробництво алкогольних напоїв, які в подальшому збувала.

У ході обшуків, проведених 3 червня 2020 року спільно з Управлінням протидії кіберзлочинності в Харківській області та з Харківським районним управлінням поліції №2 ГУНП в Харківській області, виявлено та вилучено понад 3 500 літрів спиртовмісної рідини у флягах, понад 20 тисяч пляшок фальсифікованих алкогольних напоїв з марками акцизного збору з ознаками підробки.

Досудове розслідування проводили слідчі Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області,  оперативний супровід здійснювали співробітники Управління протидії кіберзлочинності в Харківській області.
Максимальна санкція вказаних статей передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна.

Примітка, відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2333