Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.03.2021

Масштабна схема з ухилення від сплати податків на суму понад 6 млн грн — викрито посадовців шести лісгоспів (ФОТО)

Обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом ухилення від сплати податків  (ч. 2 ст. 212 КК України).

За даними слідства, посадовими особами шести держлісгоспів розроблено схему з умисного ухилення від сплати податків.  5 лісгоспів розташовано на території Харківської області, ще один — у Луганській області.

Встановлено, що вказані державні лісгоспи протягом 2020-2021 років закупили послуги з порубки лісу у низки товариств на суму понад 40 млн грн. При цьому фактично послуги не надавались. Гроші в подальшому виводились з декларованого обігу через інші підконтрольні співучасникам підприємства з ознаками фіктивності та конвертувались у готівку.

Наразі встановлено умисне  ухилення від сплати до бюджету податку на додану вартість в сумі понад 6 млн грн.  

3 березня цього року проведено близько 30 обшуків на території  Харківської, Луганської, Київської та Дніпропетровської областей, у ході яких виявлено та вилучено фінансову документацію по фіктивним взаємовідносинам, печатки, електронні носії інформації.

Досудове розслідування та оперативний супровід здійснюють співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області.

Слідчі дії тривають, за результатами яких буде вирішено питання щодо кваліфікації дій осіб, задіяних у злочинній схемі з умисного ухилення від сплати податків, у тому числі за фактом підроблення документів, які подаються для державної реєстрації юридичної особи (ч. 2 ст. 212, ч. 2 ст. 205-1 КК України).
 
 
 
 
 
 
 
 
 




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2311