Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.03.2021

Колишня завідуюча дошкільного закладу постане перед судом за привласнення коштів (ФОТО)

Лозівською місцевою прокуратурою Харківської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно колишньої завідуючої одного з дошкільних навчальних закладів Балаклійського району Харківської області за фактом службового підроблення та привласнення майна шляхом зловживання службовим становищем (ч. 2, 3 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

В ході досудового розслідування встановлено, що жінка, користуючись своїм службовим становищем, вносила в табелі обліку завідомо неправдиві відомості про відпрацьований робочий час працівників закладу, які фактично не працювали, а рахувалися «на папері», бюджетні  кошти, які виділялися на заробітну плату, привласнювала собі.

Загальна сума збитків склала понад 300 тисяч гривень.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі строком до 8 років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування проводилося слідчими Слідчого відділу поліції № 1 Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Ізюмським районний відділ Управління СБ України у Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2300