Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
16.04.2021

Привласнив кошти при будівництві амбулаторії — директор ТОВ постане перед судом

Обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно директора ТОВ за фактом привласнення чужого майна шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчиненого у великих розмірах (ч. 4 ст. 191 КК України).

За даними слідства, директор одного з товариств з обмеженою відповідальністю заволодів бюджетними коштами під час будівництва амбулаторії загальної практики сімейної медицини у Нововодолазькому районі Харківської області.

Не організувавши засипку траншей і котлованів бульдозерами з переміщенням ґрунту та додаванням піску, а також не виконавши роботи з підготовки ґрунту під фундамент, очільник товариства завищив фактичний обсяг виконаних робіт в ході будівництва вказаної амбулаторії.

Такими протиправними діями державі завдано збитків на суму понад 400 тисяч грн.

Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк від п'яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБ України в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1796