Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.04.2021

Прокуратура домоглася реального покарання для чоловіка, який вчиняв домашнє насильство щодо власного батька

За підтримання публічного обвинувачення Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова Жовтневий районний суд м. Харкова визнав винним чоловіка в умисному систематичному вчиненні психологічного та фізичного насильства щодо батька (ст. 126-1 КК України) та призначив покарання у виді позбавлення волі реально строком на 1 рік 6 місяців.

Як повідомив в. о. керівника окружної прокуратури Андрій Огородніков, встановлено, що 25-річний чоловік, будучи засудженим за домашнє насильство до покарання у вигляді обмеження волі з випробуванням на 2 роки, у період іспитового строку продовжував вчиняти фізичне та психологічне насильство стосовно власного 53-річного батька. За це молодик тричі притягувався до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 173-2 КУпАП.

Проте накладені санкції не змінили поведінку обвинуваченого. У лютому 2021 року зазначений чоловік, перебуваючи у стані алкогольного сп’яніння, вкотре став ініціатором побутової сварки з батьком. Молодик залякував та погрожував батькові та, використовуючи фізичну перевагу, наніс йому декілька ударів у голову.

Вирок суду набере законної сили після сплину строків на апеляційне оскарження.




Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1830