Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.05.2021

ДТП на перехресті проспекту Науки та вулиці Бакуліна — поліцейському та ще одному водію повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру співробітнику Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції НП України та ще одному водію — учасникам ДТП за фактом порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне ушкодження (ч. 1 ст. 286 КК України).

За даними слідства, ввечері 27 березня 2020 року патрульний поліцейський, здійснюючи патрулювання м. Харкова на службовому автомобілі «Mitsubishi Outlander», побачив, що по проспекту Науки у бік станції метро «Ботанічний сад» рухаються автомобілі з явним перевищенням швидкості. Патрульний почав переслідувати їх та, не переконавшись у безпечності маневру, рухаючись у недозволеному режимом роботи світлофорів напрямку, виконав раптовий розворот на перехресті проспекту Науки та вул. Бакуліна. У цей же час з боку станції метро «Наукова» у бік станції метро «Ботанічний сад» рухався автомобіль «Lexus IS 250» зі швидкістю майже 120 км/год. «Lexus IS 250» зіткнувся з автомобілем «Mitsubishi Outlander», а потім протаранив припаркований автомобіль «Mazda».

Внаслідок ДТП пасажир «Lexus IS 250» отримав тілесні ушкодження середньої тяжкості.

Таким чином, обидва водії порушили правила дорожнього руху, чим спричинили ДТП.

28 квітня 2021 року патрульному поліцейському, який був за кермом «Mitsubishi Outlander», повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 286 КК України. 5 травня цього року водію автомобіля «Lexus IS 250» також повідомлено про підозру за ч.1 ст. 286 КК України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілому середньої тяжкості тілесне  ушкодження).

Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харкові) Територіального управління ДБР, розташованого у м. Полтаві.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від трьох тисяч до п’яти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправних робіт на строк до двох років, або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 






Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1912