Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
03.06.2021

Незаконна вирубка дерев на суму понад 53 тис. грн – місцевому жителю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 39-річному чоловіку за фактом незаконної порубки лісу (ч. 1 ст. 246 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Ігор Білодід, досудовим розслідуванням встановлено, що місцевий мешканець, маючи злочинний намір, направлений на незаконну порубку дерев, в порушення вимог статей 4, 69 Лісового кодексу України, не маючи спеціального дозволу для використання лісових ресурсів, прибув до лісосмуги Бабаївського лісництва ДП "Жовтневе лісове господарство", розташованого на території Основ’янського району м. Харкова, де вчинив порубку дерев, чим спричинив державі збитки на загальну суму понад 53 тис. грн.

31.05.2021 здійснено повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 246 КК України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники сектору карного розшуку відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді штрафу від тисячі до тисячі п’ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років, або позбавлення волі на той самий строк.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1348