Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.06.2021

За виготовлення сурогатного алкоголю судитимуть чоловіка (ФОТО)

Харківською обласною прокуратурою скеровано до суду обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактами незаконного виготовлення алкогольних напоїв, а також незаконного транспортування з метою збуту, зберігання з цією метою та збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв (ч. 1, ч. 2 ст. 204 КК України).

У рамках кримінального провадження Харківською обласною прокуратурою спільно з співробітниками Головного управління Державної фіскальної служби у Харківській області припинено діяльність цеху з виготовлення незаконного виготовлення алкогольної продукції, який розташовано у одному з гаражів гаражного кооперативу на території м. Харкова.
 
Виробництво сурогату здійснювалося шляхом змішування спиртовмісних сумішей невідомого походження з водою, ароматизаторами та іншими харчовими домішками, які в подальшому розливалися у пластикові пляшки ємністю 5 та 10 літрів.
 
Реалізація алкогольного фальсифікату під виглядом «коньяку» та «горілки» здійснювалася через мережу інтернет, а доставка фальсифікату відбувалась через кур’єрську службу.
 
У ході проведення обшуків за місцем розташування підпільного цеху та помешкання горе-підприємця виявлено та вилучено з незаконного обігу вилучено 540 літрів фальсифікованих алкогольних напоїв, харчові добавки та обладнання для їх виготовлення.
 
Відповідно до висновку експертизи, проведеної у ході досудового розслідування, вказані  алкогольні напої не відповідають вимогам ДСТУ.
 
За результатами досудового розслідування обвинувальний акт спрямовано до суду для розгляду по суті.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2292