Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
17.06.2021

Вимагали 10 тисяч доларів США за непритягнення до кримінальної відповідальності — двом поліцейським повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру одному із заступників начальника відділу поліції №1 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області та оперуповноваженому цього ж відділу за фактом одержання неправомірної вигоди, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 368 КК України).

За даними слідства, поліцейські вимагали 10 тисяч доларів США від  чоловіка за непритягнення до кримінальної відповідальності за нібито вчинене ним шахрайство під час роботи у страховій компанії.
 
2 квітня 2021 року поліцейські одержали частину неправомірної вигоди в розмірі 3 тисяч доларів США.
 
17 червня цього року правоохоронцями проведено обшуки у відділі поліції та за місцем мешкання фігурантів. Цього ж дня заступнику начальника ВП №1 ХРУП №1 ГУНП в Харківській області та оперуповноваженому цього ж відділу повідомлено про підозру.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжних заходів та відсторонення від займаних посад.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Другого слідчого відділу (з дислокацією в м. Харків) Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Слідчі дії тривають.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2494