Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.07.2021

Забруднення атмосферного повітря підприємством з виготовлення деревного вугілля: розпочато кримінальне провадження (ФОТО)

Лозівською окружною прокуратурою здійснюється процесуальне керівництво у кримінальному провадженні за фактом  незаконної діяльності з виготовлення деревного вугілля, яке забруднює атмосферне повітря шкідливими для здоров’я людей та довкілля речовинами (ч. 1 ст. 241 КК України).

Як повідомив керівник Лозівської окружної прокуратури Харківської області Роман Травкін, 02.07.2021 та 03.07.2021 в с. Слобідське Лозівського району викрито випадки зайняття незаконною діяльністю з виготовлення деревного вугілля, через яку забруднюється атмосферне повітря шкідливими для здоров'я людей та довкілля речовинами.
 
Під час проведення огляду місця події виявлено 16 металевих діжок, переобладнаних під печі для виготовлення деревного вугілля, 98 синтетичних білих мішків з деревним вугіллям, а також автомобіль «ГАЗ», який був повністю завантажений пиляними деревами.
 
Будь-яких документів щодо законності зайняття вказаною діяльністю, надано не було.
 
Санкція статті передбачає покарання  у вигляді обмеженням волі на строк до трьох років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на той самий строк або без такого.
 
Наразі слідчі дії тривають. Встановлюються особи, причетні до вказаного кримінального правопорушення.
 
05.07.2021 прокуратурою скеровано до Первомайського міськрайонного суду Харківської області клопотання про накладення арешту на майно.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1975