Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.07.2021

Наживалися на харчуванні дітей — у Харківській міській раді проведено обшуки за справою про привласнення 5 млн грн бюджетних коштів (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури розслідується кримінальне провадження за фактом привласнення бюджетних коштів посадовими особами Харківської міської ради, комунальних організацій та приватних підприємств (ч. 3 ст. 191 КК України).

За даними слідства, директор комунальної організації, яка спеціалізується на постачанні продуктів харчування в дошкільні навчальні заклади, створив злочинну схему, до якої залучив посадовців Харківської міської ради та приватних підприємств. Діючи у злочинній змові, зазначені особи поставляли товари харчування для дітей за завищеними цінами.

Управління освіти різних адміністрацій районів ХМР проводили аукціони щодо постачання продуктів харчування в дошкільні заклади. Директор комунальної організації сприяв тому, щоб переможцями аукціонів визначались саме необхідні підприємства, а в подальшому з ними укладались договори на поставку продуктів.
 
Встановлено, що упродовж 2018-2020 років у дошкільні заклади, розташовані в різних районах м. Харкова постачались молоко, сир, масло за завищеними цінами.

Сума незаконно привласнених бюджетних коштів складає понад 5 млн грн.

9 липня цього року проведено понад 30 обшуків у приміщеннях управлінь Харківської міської ради, комунальної організації та підприємств, а також за місцем мешкання фігурантів провадження. Вилучено бухгалтерські документи та інші докази протиправної діяльності.

Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.

Слідчі дії тривають. Вирішується питання щодо повідомлення про підозру особам, причетним до вчинення зазначеного кримінального правопорушення.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3125