Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.07.2021

Суд задовольнив позов прокуратури про визнання недійсними договорів будівельного підряду вартістю майже 2 млн гривень

Господарським судом Харківської області у повному обсязі задоволено позовну заяву Шевченківської окружної прокуратури м. Харкова до  Департаменту будівництва та шляхового господарства Харківської міської ради та одного з товариств з додатковою відповідальністю про визнання недійсними договорів будівельного підряду з ремонту доріг та тротуарів по вул. Академіка Павлова.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Аміл Омаров, вивченням офіційного веб-порталу публічних закупівель «Прозорро» встановлено, що Департамент Харківської міської ради повинен був провести процедуру закупівлі робіт з ремонту доріг та тротуарів на загальну суму майже 2 млн гривень, але, всупереч положенням законодавства про публічні закупівлі, здійснив поділ предмета закупівлі.
 
Встановлено, що Департаментом здійснено поділ предмета закупівлі з метою уникнення процедури відкритих торгів та подальшого укладення договорів з підприємством, яке за рішенням Антимонопольного комітету України не мало права брати участь у тендерах.
 
Таким чином, Департамент був зобов’язаний відхилити тендерну пропозицію підприємства або відмовити в участі у переговорній процедурі.
 
Завдяки своєчасним діям прокуратури щодо виявлення порушення вдалось запобігти нанесенню збитків державі у розмірі майже 2 млн гривень.
 
Рішенням Господарського суду Харківської області від 06.07.2021 позовні вимоги прокуратури задоволено в повному обсязі.
 
Довідково: наразі рішення суду не набрало законної сили, оскільки триває строк на його апеляційне оскарження.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2321