Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
21.07.2021

Керівництвом Немишлянської окружної прокуратури м. Харкова проведено перевірку Харківської виправної колонії № 43 (ФОТО)

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова із залученням органів державного нагляду та контролю з 10 по 25 червня 2021 року проведено комплексну перевірку  Харківської виправної колонії № 43.

Під час перевірки зверталася особлива увага на дотримання конституційних прав засуджених під час їх тримання в установі, додержання законодавства щодо запобігання катуванню та іншому жорстокому поводженню з в’язнями, вимог закону про їх матеріально-побутове та медико-санітарного забезпечення, а також прав засуджених на охорону праці, листування та належну правову допомогу.
 
Перевіркою встановлені численні порушення вимог законодавства щодо охорони та оплати праці засуджених, застосування до них заходів стягнення, медико-санітарного забезпечення, а також забезпеченням засуджених якісним харчуванням, дотримання режиму, належної індивідуально-профілактичної та соціально-виховної роботи.
 
За результатами проведеної комплексної перевірки адміністрації виправної колонії № 43 внесено 7 документів прокурорського реагування про усунення виявлених порушень та притягнення винних осіб до передбаченої законом відповідальності.
 
Поряд з цим, поновлено права 9 засуджених, до яких незаконно та необґрунтовано адміністрацією колонії № 43 застосовані заходи стягнення, шляхом їх скасування окружною прокуратурою.
 
Довідково: Харківська виправна колонія №43 — це кримінально-виконавча установа середнього рівня безпеки (для тримання чоловіків, засуджених до позбавлення волі, які раніше відбували покарання у виді позбавлення волі). Колонія розрахована на 1020 осіб, станом на 10 червня в установі відбувають покарання 776 засуджених.
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 1705