Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.07.2021

Вимагали 5 тисяч доларів США — двом чоловікам повідомлено про підозру і взято під варту (ФОТО)

За процесуального керівництва Лозівської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб з погрозою заподіяння тяжких тілесних ушкоджень (ч. 2 ст. 189 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Роман Травкін, досудовим розслідуванням встановлено, що 49-річний мешканець м. Лозова, раніше судимий за вимагання, та 47-річний чоловік вимагали 5 тисяч доларів США у іншого чоловіка за те, що він нібито посприяв правоохоронцям у затриманні двох жінок ромської національності, які скоювали крадіжки, одна з яких є донькою вимагача.
 
Потерпілий повідомив, що не має такої суми коштів. Зловмисники, погрожуючи фізичною розправою, нанесли йому тілесні ушкодження і повідомили, що він має передати їм 2 тисячі доларів США або ж переєструвати право на його автомобіль на іншу особу, яку визначать вимагачі.
 
23 липня цього року відразу після передачі 2 тисяч доларів США одного з вимагачів затримано в порядку ст. 208 КПК України. Вказану суму коштів вилучено.
 
Іншого вимагача затримано в той же день за місцем його мешкання. Обом зловмисникам повідомлено про підозру та обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Лозівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2208