Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.07.2021

Посягали на життя поліцейського — чотирьом чоловікам повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам за фактом готування до посягання на життя працівника правоохоронного органу (ч. 1 ст. 14, ст. 348 КК України), ще двом чоловікам — за фактом умисного знищення майна (ч. 2 ст. 194 КК України).

За інформацією начальника відділу обласної прокуратури Андрія Жмутського, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2020 році співробітник поліції отримував у месенджері погрози щодо фізичної розправи.
 
Встановлено, що отримання погроз зазначеним поліцейським пов’язане з його професійною діяльністю, оскільки він, будучи співробітником управління стратегічних розслідувань, займався розкриттям тяжких та особливо тяжких злочинів, у тому числі документуванням злочинної діяльності організованих груп.
 
Здійснюючи тиск на потерпілого, зловмисники у квітні 2020 року встромили сокиру у дах автомобіля, який належить вказаному правоохоронцю.
 
Встановлено, що до вчинення зазначених кримінальних правопорушень причетні четверо чоловіків. 27 липня цього року їм повідомлено про підозру.
 
Наразі двом підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
Ще одному підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з правом внесення застави у розмірі 454 тис. грн. Прокуратура оскаржуватиме зазначений запобіжний захід та клопотатиме про збільшення розміру застави.

Питання щодо обрання запобіжного заходу четвертому підозрюваному вирішується.
 
За місцем мешкання фігурантів провадження проведено обшуки, у ході яких виявлено та вилучено мобільні телефони, жорсткий диск та інші докази протиправної діяльності.
 
Крім того, встановлено, що підозрювані також причетні до підпалу двох автомобілів у грудні 2020 року.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління внутрішньої безпеки в Харківській області Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1991