Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.08.2021

Ремонт школи зі збитками для держави у сумі понад 130 тис. грн – повідомлено про підозру директору ТОВ (ФОТО)

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області повідомлено про підозру директору товариства з обмеженою відповідальністю за фактом заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем та видача службовою особою завідомо неправдивих офіційних документів (ч. 2 ст. 191, ч. 1 ст. 366 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, протягом 2017 року між товариством та відділом освіти районної державної адміністрації укладено договори підряду щодо проведення капітального ремонту школи.
 
За результатами виконання робіт підрядником видано завідомо неправдиві документи, а саме акти приймання-передачі виконаних будівельних робіт та довідки про їх вартість.
 
В ході досудового розслідування встановлено, що обсяги та вартість фактично виконаних робіт не відповідають обсягам та вартості, зазначеним у кошторисній документації.
 
На підставі вищезазначених документів на рахунки підрядника перераховано бюджетні кошти за роботи, які фактично не проведено. Сума збитків, завданих державі, становить понад 130 тис. грн.
 
Санкція статей передбачає покарання у вигляді обмеження волі на строк до п'яти років або позбавлення волі на той самий строк, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділення №3 слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП у Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України у Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2127