Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.08.2021

Привласнення бюджетних коштів у сумі 2 млн грн – припинено протиправну діяльність посадових осіб підрозділу Укрзалізниці (ФОТО)

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно посадових осіб виробничого підрозділу «Харківська вагонна дільниця» філії «Пасажирська компанія» АТ «Українська залізниця» за фактом привласнення чужого майна, яке перебувало у віданні, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 191 КК України).

Як розповів керівник окружної прокуратури Ігор Білодід, досудовим розслідуванням встановлено, що з 2017 року понад 50 працівників вказаного підприємства отримували заробітну плату та соціальні виплати у той час, коли фактично перебували поза межами України за власними справами.
 
Вказана протиправна діяльність відбувалась за сприянням посадових осіб підприємства, які зловживаючи службовим становищем, вносили недостовірні відомості в офіційні документи.
 
Внаслідок протиправної діяльності державі завдано збитків на суму майже 2 млн гривень.
 
Під час проведення обшуків на виробничому підрозділі виявлено та вилучено документацію обліку робочого часу, дані щодо нарахування заробітної плати та інші докази протиправної діяльності. Обшуки проводились спільно з представниками Харківського територіального управління апарату директора з економічної та інформаційної безпеки АТ «УКРЗАЛІЗНИЦЯ».
 
Наразі встановлюється коло причетних до злочину службових осіб та вирішується питання про повідомлення вказаним особам про підозру.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді  позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Досудове розслідування проводять слідчі відділу поліції №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2604