Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
01.09.2021

Перевозив 4,5 кг психотропної речовини PVP – судитимуть чоловіка

Богодухівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до Валківського районного суду Харківської області обвинувальний акт стосовно чоловіка за фактом незаконного придбання, зберігання та перевезення психотропної речовини в особливо великих розмірах з метою збуту (ч. 3 ст. 307 КК України).

Як повідомив в.о. керівника окружної прокуратури Владислав Стеріоні, досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2021 року на стаціонарному посту поліції міста Валки працівники поліції зупинили автомобіль таксі.
 
При спілкування з водієм поліцейські помітили, що пасажир почав суттєво нервувати. На запитання поліцейських чи має він при собі заборонені речовини, чоловік зізнався в тому, що перевозить психотропну речовину PVP вагою 4,5 кг.
 
При огляді багажника автомобіля було виявлено та вилучено розфасовану психотропну речовину, зовні схожу на PVP.
 
Згідно висновку експертизи вказана речовина є психотропною речовиною PVP.
 
У ході слідства чоловік зізнався, що перебував у скрутному матеріальному становищі, тому вирішив збувавати психотропну речовину по різних регіонах України.
 
25 червня 2021 року чоловіку повідомлено про підозру.
 
Валківським районним судом Харківської області підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави.
 
31 серпня 2021 року обвинувальний акт стосовно чоловіка направлено до суду.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев`яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Досудове розслідування проводили слідчі відділу поліції №1 Богодухівського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2080