Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
08.09.2021

Прокуратура в апеляційній інстанції домоглася стягнення в дохід держави майже 1 млн грн, завданої забрудненням атмосферного повітря

Господарський суд Харківської області задовольнив позов Харківської обласної прокуратури до товариства з обмеженою відповідальністю про стягнення збитків, заподіяних державі в результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря у сумі майже 1 млн грн.

Встановлено, що одним із підприємств на території Харківської області, що здійснює діяльність з постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря на території Краснокутського та Дворічанського районів Харківської області, у результаті власної господарської діяльності у період з серпня 2017 року по  квітень 2018 року самовільно здійснювалися викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря без спеціального дозволу, що свідчить про порушення ст. ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
 
Вказаний факт виявлено та зафіксовано Державною екологічною інспекцією у Харківській області за результатами проведення перевірки.
 
Внаслідок незаконних дій державі завдано шкоду у сумі майже 1 млн грн.
 
Вказані протиправні дії стали підставою для направлення обласною прокуратурою до суду позовної заяви в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції в Харківській області.
 
Завдяки послідовній позиції Харківської обласної прокуратури рішенням господарського суду Харківської області від 01.04.2021 позов задоволено у повному обсязі, яке залишено без змін постановою Східного апеляційного господарського суду від 26.08.2021.

Довідково: судові рішення набрали законної сили.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2111