Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
13.09.2021

Прокуратура вимагає повернути державному підприємству Національної академії аграрних наук України земельну ділянку площею 50 га

Харківською окружною прокуратурою Харківської області до суду направлено позовну заяву щодо визнання недійсним договору, укладеного між державним підприємством, яке перебуває в управлінні Національної академії аграрних наук України, та товариством з обмеженою відповідальністю, про спільну діяльність та  зобов’язання повернути державному підприємству земельну ділянку площею 50 га.

За інформацією в. о. керівника окружної прокуратури Максима Климовця, встановлено, що у 2008 році між державним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю укладено договір про спільну діяльність. За умовами договору, державне підприємство зобов’язувалось надати земельну ділянку сільськогосподарського призначення площею 50 га, розташовану на території с. Кутузівка Харківського району, для вирощування багаторічних рослин. Товариство з обмеженою відповідальністю, у свою чергу, повинно було інвестувати у спільну діяльність грошові кошти.
 
У подальшому низкою додаткових угод змінено умови договору, який фактично приведено у вигляд договору оренди земельної ділянки з встановленням фіксованої плати за користування земельною ділянкою.
 
Також встановлено, що спільна діяльність між державним підприємством та товариством з обмеженою відповідальністю не здійснювалась. Отже, зазначений договір укладено з метою приховування передачі особливо цінних земель в оренду без погодження з органом управління — Національною академією аграрних наук України.
 
Зазначені порушення законодавства і стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до Господарського суду Харківської області.
 
Наразі відкрито провадження у справі.
 
Органи прокуратури області продовжують роботу щодо виявлення та припинення незаконного використання особливо цінних земель Національної академії аграрних наук України приватними  суб’єктами господарювання.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2143