Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
20.09.2021

Прокуратура вимагає скасувати рішення Харківської міської ради і повернути територіальній громаді земельну ділянку вартістю майже 4 млн грн

Немишлянською окружною прокуратурою м. Харкова до Господарського суду Харківської області направлено позовну заяву в інтересах держави про визнання незаконними та скасування рішень Харківської міської ради, визнання недійсним договору оренди землі та повернення земельної ділянки вартістю майже 4 млн грн у відання територіальної громади.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Сергій Сотник, встановлено, що на підставі рішення Харківської міської ради у 2020 році  товариству з обмеженою відповідальністю, яке спеціалізується на виробництві виробів з бетону та цементу, надано в оренду земельну ділянку, розташовану по вул. Велозаводській. Вартість зазначеної ділянки складає майже 4 млн грн.

Встановлено, що передача в оренду відбулась без проведення земельних торгів,  що порушує норми чинного законодавства, а саме ст.ст. 124, 134 Земельного кодексу України, ст. 16 Закону України «Про оренду землі».
 
Таким чином, територіальна громада м. Харкова втратила можливість отримати найбільш економічно вигідну пропозицію.

Вказані порушення норм чинного законодавства і стали підставою для направлення прокуратурою відповідного позову до суду.
 
Наразі судом відкрито провадження у справі.
 

Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2529