Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.09.2021

Керівництвом обласної прокуратури проведено перевірку додержання прав неповнолітніх у слідчому ізоляторі (ФОТО)

30 вересня 2021 року заступником керівника обласної прокуратури Олександром Сузим спільно з прокурорами відділу захисту інтересів дітей та протидії насильству обласної прокуратури проведено перевірку у діяльності Державної установи «Харківський слідчий ізолятор» стану додержання прав неповнолітніх, які утримуються в установі.

Під час перевірки звернуто увагу на додержання конституційних прав неповнолітніх, які перебувають в установі, на умови їх утримання, насамперед, якісного харчування та надання належної медичної допомоги.

Крім того, прокурори оглянули корпуси установи: камери, де утримуються неповнолітні ув’язнені, учбовий клас, прогулянкові дворики, кімнату психоемоційного розвантаження, спортивний зал для неповнолітніх, харчовий блок.

На даний час у слідчому ізоляторі перебувають 9 неповнолітніх ув'язнених, серед них за скоєння особливо тяжких злочинів – 1, тяжких злочинів – 8.

З неповнолітніми, які утримуються в установі, проведено бесіди. На всі поставлені питання прокурори надали ґрунтовні, змістовні відповіді та роз’яснили окремі положення законодавства.
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2684