Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.10.2021

Прокуратура в суді апеляційної інстанції відстояла позицію про стягнення з «Коксохіму» майже 3,5 млн грн збитків

Східним апеляційним господарським судом залишено без змін рішення Господарського суду Харківської області від 3 червня 2021 року про стягнення з ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» майже 3,5 млн грн збитків, завданих державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Встановлено, що у результаті перевірки, проведеної Державною екологічною інспекцією у Харківській області, виявлено порушення вимог природоохоронного законодавства товариством з обмеженою відповідальністю «Коксовий завод «НОВОМЕТ».
 
Зазначене підприємство у період з 11 грудня 2019 по 4 вересня 2020 року здійснювало в наднормативному режимі викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря, не маючи відповідного дозволу, чим порушило ст. ст. 10, 11 Закону України «Про охорону атмосферного повітря».
 
У подальшому Держекоінспекцією розраховано суму збитків, завданих державі внаслідок порушення вимог чинного законодавства. Крім того, прокурором призначено судову інженерно-екологічну експертизу.
 
Відповідно до висновку експертів ННЦ «Інститут судових експертиз ім. засл. проф. М. С. Бокаріуса», сума збитків складає майже 3,5 млн грн.
 
Київською окружною прокуратурою м. Харкова до Господарського суду Харківської області подано позов в інтересах держави в особі Державної екологічної інспекції у Харківській області до ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» про стягнення збитків, завданих державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря в розмірі майже 3,5 млн грн.
 
Постановою Східного апеляційного господарського суду від 19 жовтня 2021 року залишено без змін рішення Господарського суду Харківської області від 3 червня 2021 року про стягнення з ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» майже 3,5 млн грн збитків, завданих державі внаслідок наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря. Постанова набрала законної сили.
 
Крім цього, у вересні 2021 року Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно посадової особи вказаного підприємства за фактом забруднення атмосферного повітря, що спричинило небезпеку для довкілля (ч. 1 ст. 241 КК України).
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 3032