Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.11.2021

Службова недбалість при будівництві спортивного майданчика для дітей – судитимуть інженера (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно інженера технічного нагляду за фактом службової недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Миргородський, досудовим розслідуванням встановлено, що у 2018 році відділом освіти молоді та спорту Дворічанської районної державної адміністрації Харківської області укладено договір підряду з ТОВ на виконання будівельних робіт із будівництва спортивного майданчику для міні-футболу із штучним покриттям для школи.
 
Встановлено, що інженер технічного нагляду, всупереч вимогам укладеного договору та вимог законодавства, не проконтролював належним чином дотримання ТОВ виконання будівельних робіт. Службова особа не перевірила достовірність обсягів та якості фактично виконаних робіт проектно-кошторисній документації, завірила своїм підписом та печаткою акт приймання виконаних будівельних робіт.
 
Так, інтересам держави в особі Куп’янської районної державної адміністрації Харківської області  завдано збитків у великих розмірах.
 
Відповідно до висновку судової будівельно-технічної експертизи різниця між фактично виконаними будівельними роботами та актами приймання виконаних робіт (завищення вартості фактично виконаних робіт) по будівельному об’єкту складає близько 300 тис. грн.
 
Раніше інженеру, який здійснював технічний нагляд при виконанні будівельних робіт із будівництва спортивного майданчику для міні-футболу, повідомлено про підозру.
 
Досудове розслідування проводили слідчі відділення №1 слідчого відділу Куп’янського районного відділу поліції ГУНП України в Харківській області, оперативний супровід здійснювали Куп’янський міжрайонний відділ Управління СБ України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та зі штрафом від двохсот п'ятдесяти до семисот п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або без такого.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 3188