Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.11.2021

Самочинне будівництво житлового будинку квартирного типу в Харкові – прокуратурою подано позов

Новобаварською окружною прокуратурою м. Харкова направлено до суду позовну заяву в інтересах держави в особі Харківської міської ради до фізичних осіб про скасування рішень про державну реєстрацію з одночасним припиненням права власності.

Як повідомив керівник окружної прокуратури Володимир Купріянов, встановлено, що у 2019 році дві особи набули у власність одноповерхову нежитлову будівлю, загальною площею понад 500 кв. м, по проспекту Любові Малої у м. Харкові.
 
Після цього, за відсутності правовстановлюючих документів на земельну ділянку, на місці вказаної нежитлової будівлі у промисловій зоні самочинно збудовано 4-поверховий житловий будинок квартирного типу.
 
У подальшому вказаний будинок на підставі договору дарування перейшов іншому чоловіку, за яким проведено державну реєстрацію права власності на 13 квартир та нежитлові приміщення згаданого об’єкту.
 
У зв’язку з неналежним здійсненням органом місцевого самоврядування відповідних повноважень окружною прокуратурою до Жовтневого районного суду м. Харкова у жовтні 2021 року направлено позовну заяву.
 
Наразі триває судовий розгляд по справі.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 
 

кількість переглядів: 3358