Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
15.11.2021

Облаштували міні-завод для виробництва та продажу неякісного пального – викрито групу осіб (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури слідчим управлінням ГУНП в області спільно із Управлінням стратегічних розслідувань припинено злочинну діяльність групи осіб з ознаками організованості, яка незаконно виготовляла та збувала на автозаправних станціях фальсифікований бензин (ч. 2 ст. 204 КК України).

Для виробництва контрафактних нафтопродуктів у промислових масштабах організатори злочинного бізнесу облаштували на території приватної нафтобази у м. Дергачі Харківської області підпільний міні-завод.
 
Під виглядом розчинника на підставі фальсифікованих бухгалтерських документів ділки незаконно купляли у нафтохімічних компаній низькоякісну  сировину, до якої додавали хімічні присадки для штучного підвищення октанового числа. Отриману сполуку реалізовували під виглядом бензину «Євро-95» на мережах АЗС у Харківській області, а також державним і комунальним підприємствам.
 
Також встановлено, що група осіб увійшла у змову з  одним із власників  автомобільних заправних станцій у м. Харкові та Харківській області, який купляв неякісне пальне для подальшого продажу за завищеною вартістю.
 
Під час проведення обшуків за місцями знаходження підпільного міні-заводу, АЗС, транспортних засобів та за місцями мешкання осіб виявлено та вилучено паливно-мастильні матеріали загальною кількістю понад 7,6 тон, чорнові записи, фінансово-господарську документацію, грошові кошти у різній валюті.

Досудове розслідування проводять слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління стратегічних розслідувань в Харківській області Департаменту стратегічних розслідувань Національної поліції України.
 
Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до п’яти років з конфіскацією та знищенням незаконно вироблених або придбаних товарів, знарядь виробництва, сировини для їх виготовлення.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 2628