Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.11.2021

Розпочато досудове розслідування за фактом нічної стрілянини в метрополітені (ФОТО)

За процесуального керівництва Слобідської окружної прокуратури м. Харкова здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні стосовно колишнього співробітника податкової міліції ГУ ДФС в Харківській області за фактом хуліганства, вчиненого із застосуванням вогнепальної зброї (ч. 4 ст. 296 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Ігор Білодід, досудовим розслідуванням встановлено, що 17 листопада 2021 року біля 23 години у вагоні поїзду метро між колишнім співробітником податкової міліції ГУ ДФС в Харківській області та групою студентів стався словесний конфлікт з приводу носіння масок.
 
Чоловік почав робити вказаним особам зауваження щодо неправильного носіння ними масок. У свою чергу, студенти почали нецензурно лаятись в адресу чоловіка.
 
Після виходу з вагону, на платформі станції метро «Держпром», конфлікт загострився та студенти почали штовхати чоловіка. Потім колишній мііліціянт дістав пістолет та здійснив декілька пострілів вгору та у ногу одного зі студентів. Колишній співробітник податкової міліції ГУ ДФС в Харківській області пояснив свої дії необхідною обороною.
 
Досудове розслідування здійснюється підрозділом дізнання відділу поліції в метрополітені ГУНП в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 5208