Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.11.2021

Вимагання та одержання 1000 доларів США за зняття арешту з майна – судитимуть державного службовця та його батька (ФОТО)

Київською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно провідного спеціаліста сектору аналітики та статистики одного із управлінь Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків) та його батька за фактом зловживання впливом, поєднаного з вимаганням (ч. 3 ст. 369-2 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що у червні 2021 року між провідним спеціалістом та автослюсарем виник конфлікт через начебто неналежний ремонт автомобіля державного службовця. У ході конфлікту провідний спеціаліст повідомив ремонтника, що віднині ремонт його автівок буде завжди безкоштовним.
 
Чоловік декілька разів відремонтував автомобілі провідного спеціаліста, а у подальшому відмовився від безкоштовного ремонту. Після відмови вказаний службовець почав погрожувати ремонтнику накласти арешт на його рухоме майно, якщо чоловік не передасть йому неправомірну вигоду у сумі 1000 доларів США.
 
Встановлено, що 8 червня 2021 року накладено арешт на автомобіль «ДЕО МАТІЗ», який належить потерпілому. Державний службовець продовжував вимагати неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів США та заспокоював потерпілого, що після отримання грошей арешт буде знятий, і чоловік зможе знову  використовувати власне авто.
 
При особистій зустрічі провідного спеціаліста з ремонтником державний службовець повідомив, що чоловік повинен поїхати до його батька та передати гроші.
 
Відразу після одержання зазначеної суми провідного спеціаліста сектору аналітики та статистики та його батька було затримано  в порядку ст. 208 КПК України та повідомлено про підозру.
 
19 листопада 2021 року обвинувальний акт стосовно державного службовця та його батька направлено до Київського районного суду м. Харкова.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснювали співробітники Управління Служби безпеки України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 3092