Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.11.2021

Збут наркотиків та психотропів на території Харкова – повідомлено про підозру трьом особам (ФОТО)

За процесуального керівництва Київської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру трьом мешканцям м. Полтава за фактом незаконного придбання та зберігання наркотичних засобів без мети збуту та за фактом незаконного придбання та зберігання з метою збуту особливо небезпечних психотропних речовин в особливо великих розмірах, вчинених за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 309, ч. 3 ст. 307, ч. 2 ст. 307 КК України).

Як повідомив керівник окружної прокуратури Едуард Новіков, досудовим розслідуванням встановлено, що 18-річний хлопець запропонував своїм знайомим працевлаштування до інтернет-магазинів з продажу наркотичних засобів та психотропних речовин.
 
Молодики отримували від операторів вказаних магазинів інформацію про місцезнаходження наркотичних засобів та психотропних речовин, забирали вказані речовини та зберігали її у квартирі, розташованої у Московському районі м. Харкова,  для подальшого розкладання «закладок».
 
25 листопада 2021 року під час чергового збуту трьох осіб затримано.
 
Під час обшуку вищевказаної квартири виявлено та вилучено два пакети з речовиною білого кольору масою понад 30 грамів, які, згідно з висновком судової експертизи, містять у своєму складі особливо небезпечну психотропну речовину, обіг якої заборонено – PVP.
 
Також вилучено інші речовини, які наразі перебувають на експертному дослідженні.

26 листопада 2021 року затриманим повідомлено про підозру.

Київським районним судом м. Харкова підозрюваним обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення застави у сумі 340 500  грн.
 
Досудове розслідування проводять слідчі слідчого відділу Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.
 
Санкції статей передбачають покарання у вигляді позбавлення волі на строк від дев'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 
 

кількість переглядів: 3011