Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
14.12.2021

Збував наркотики ув’язненому — затримано поліцейського (ФОТО)

За процесуального керівництва обласної прокуратури викрито поліцейського на збуті наркотиків ув’язненому (ч. 2 ст. 307 КК України).

За даними слідства, співробітник Чугуївського районного управління поліції ГУНП в області систематично збував наркотики ув’язненому, який утримувався у Харківському слідчому ізоляторі. Зокрема, в листопаді цього року поліцейський доставив ув’язненого із СІЗО до суду, в приміщенні якого і передав йому канабіс.
 
Крім того, 13 грудня, за аналогічних обставин, зазначений співробітник поліції знову збув канабіс тому ж чоловіку.
 
Після цього правоохоронця затримано в порядку ст. 208 КПК України.
 
Наразі вирішується питання щодо повідомлення про підозру, обрання запобіжного заходу та відсторонення від займаної посади.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, оперативний супровід здійснюють співробітники Територіального управління ДБР, розташованого в м. Полтаві, та Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3480