Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
19.01.2022

16-річному водію, який спричинив смертельну аварію на проспекті Гагаріна, продовжено тримання під вартою (ВІДЕО, ФОТО)

За принципової позиції обласної прокуратури Червонозаводський районний суд м. Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави на 60 діб неповнолітньому, який підозрюється у порушенні правил безпеки дорожнього руху, що спричинило смерть потерпілого, та завідомо неправдивому повідомленні про вчинення злочину (ч. 2 ст. 286, ч. 1 ст. 383 КК України).

Нагадаємо, 26 жовтня 2021 року близько 20:40 в районі перехрестя проспекту Гагаріна та вулиці Одеської в м. Харкові відбулось зіткнення автомобіля «Chevrolet Aveo», яким керував 58-річний чоловік, та автомобіля «Infiniti» під керуванням 16-річного водія, який рухався на червоний сигнал світлофора.
 
Внаслідок аварії водій автомобіля «Chevrolet Aveo» загинув на місці.
 
Після ДТП 16-річного водія та трьох пасажирів «Infiniti», а саме двох 19-річних чоловіків та 16-річну дівчину доставлено до лікарні.
 
Перебуваючи в медичному закладі, водій зателефонував у поліцію та повідомив, що його автомобіль нібито викрали.
 
Досудовим розслідуванням встановлено, що на момент ДТП автомобіль «Infiniti» знаходився у справному стані, у тому числі гальмівна та рульова системи.

Досудове розслідування проводили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області.
 
Водію «Infiniti» загрожує покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 3161