Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.01.2022

Вимагання 10 тис. доларів США за безперешкодне проживання у квартирі – підозрюються три особи (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру двом чоловікам та жінці за фактом вимагання, вчиненого за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 189 КК України). 

Як повідомив начальник відділу обласної прокуратури Андрій Жмутський, досудовим розслідуванням встановлено, що у липні 2021 року 30-річний харків’янин отримав від жінки довіреність на представництво її інтересів та розпорядження її квартирою по пр. Гагаріна в м. Харкові.
 
Після цього чоловік запропонував своєму дядьку та його дружині вимагати від родичів жінки, які на той час проживали у квартирі, гроші за невчинення дій щодо вказаного житла.
 
Вимагачі приїхали до квартири та повідомили родичам жінки, що або вони будуть проживати разом з ними, або дозволять проживати у ній особам, які хворі на туберкульоз, або людям, які ведуть аморальний спосіб життя.
 
Один із вимагачів сказав родині, що для безперешкодного проживання у квартирі родина має заплатити їм 10 тис. доларів США. Мешканці житла повідомили їм, що в них нема такої суми. Вимагачі пішли з квартири, зазначивши, що у родини є доба, щоб обрати спосіб подальшої долі квартири.
 
Побоюючись  за життя та здоров’я, родина тимчасово переїхала до іншого місця проживання.
 
Після декількох місяців переховувань, родина повернулась до квартири. Проте вимагачі знову приїхали та повідомили, що в них є останній шанс залишитися, передавши їм гроші.
 
На наступний день родичі власниці квартири передали вимагачам частину грошових коштів у сумі 1300 доларів США та домовились про передачу іншої суми у подальшому за першою вказівкою вимагачів.
 
27 січня 2022 року трьом особам повідомлено про підозру.
 
Наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Слідчого управління ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБ України в Харківській області.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури
 

кількість переглядів: 3337