Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
28.03.2024

Олександр Фільчаков провів координаційну нараду в прифронтовому Купʼянську (ВІДЕО/ФОТО)

Керівник Харківської обласної прокуратури провів спільну координаційну нараду з керівниками правоохоронних органів Куп’янського району. Також взяли участь представники військового блоку, очільники районної та міської військових адміністрацій.

«В умовах нескінченних обстрілів та постійної небезпеки всі правоохоронні органи працюють злагоджено, ефективно, за що я вдячний кожному. Прокурори разом з органами правопорядку щоденно проводять огляди місця події та ретельно збирають докази воєнних злочинів, щоб у подальшому жоден із військових держави-агресора не уникнув справедливого покарання», — наголосив Олександр Фільчаков.
 
Керівник обласної прокуратури навів дані, що з 24 лютого 2022 року на території району розпочато понад 6300 кримінальних проваджень, з них 2900 — це злочини про порушення законів та звичаїв війни.
 
Особливо важливим є встановлення та притягнення до кримінальної відповідальності осіб, які вчинили злочини проти основ національної безпеки. За фактами вчинення колабораційної діяльності повідомлено про підозру 181 особі, до суду направлено обвинувальні акти стосовно 120 осіб.
 
«Наразі важливим та вкрай актуальним залишається питання розшуку безвісти зниклих осіб. На теперішній час невідомо місцезнаходження 1489 осіб, з яких 56 цивільних та п’ятеро дітей», — зазначив Олександр Фільчаков.
 
Наприкінці наради присутні визначили заходи, спрямовані на активізацію розслідування воєнних злочинів та злочинів проти основ національної безпеки.

 
«Дякуємо нашим військовим, які захищають українців. Працюємо далі. Ми не можемо допустити безкарності. Зараз наша найголовніша місія — забезпечити своєчасне правосуддя за воєнні злочини» — підсумував керівник обласної прокуратури.
 
 
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 6