Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
04.07.2022

Продавали заборонені книжки, які пропагують культ насильства і жорстокості: подружжю повідомлено про підозру (ФОТО)

За процесуального керівництва Салтівської окружної прокуратури м. Харкова повідомлено про підозру 56-річному харків’янину та його 57-річній дружині за фактом зберігання, перевезення, збуту творів, що пропагують культ насильства і жорстокості, за попередньою змовою групою осіб (ч. 3 ст. 300 КК України).

За даними слідства, подружжя незаконно придбало книги «Удар русских богов» авторства Володимира Істархова, які не відповідають вимогам Закону України «Про захист суспільної моралі», і включені до «Переліку книжкових видань, зміст яких спрямований на ліквідацію незалежності України, пропаганду насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі, вчинення терористичних актів, посягання на права і свободи людини». Зазначена книга пропагує культ насильства та жорстокості і в законному обороті для розповсюдження заборонена. Незважаючи на це, чоловік і жінка продавали заборонені книжки в торгівельному павільйоні книжкового ринку та онлайн.
 
Досудове розслідування проводять слідчі Харківського районного управління поліції №2 ГУНП в Харківській області, оперативний супровід здійснюють співробітники Управління СБУ в Харківській області.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2634