Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
09.08.2022

Окружна прокуратура завершила досудове розслідування щодо псевдоволонтера та харків‘янина, який намагався підкупити поліцейську (ФОТО)

Слобідською окружною прокуратурою м. Харкова затверджено та направлено до Ленінського районного суду м. Полтави два обвинувальні акти щодо громадянина Республіки Азербайджан за фактом шахрайства (ч. 1 ст. 190 КК України) та стосовно 56-річного харків’янина — за фактом пропозиції, обіцянки службовій особі надати їй неправомірну вигоду (ч. 1 ст. 369 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що у травні 2022 року іноземець, представившись волонтером, повідомив чоловіку, що він зможе евакуювати його близьких із с. Козача Лопань Харківської області до м. Дергачі. Ціна послуги псевдоволонтера — 7000 гривень, на яку чоловік погодився. Іноземець попросив перевести гроші на картку його тещі. Згодом потерпілий перевів всю необхідну суму. Пізніше шахрай повідомив чоловіку, що жодної евакуації він не планував, а хотів підставити свою тещу. 
 
Інший чоловік пропонував неправомірну вигоду в сумі 5000 гривень поліцейській. 
 
У листопаді минулого року обвинуваченого зупинили працівники патрульної поліції поблизу провулку Подільського за порушення Правил дорожнього руху. 
 
На законну вимогу працівників поліції надати документи, що посвідчують особу та надають право керувати транспортним засобом, чоловік відмовився надати всі необхідні документи. У зв’язку з цим стосовно нього було складено постанову про вчинення адміністративного правопорушення за ч. 1 ст. 126 КУпАП.
 
Крім того, під час спілкування від водія був відчутний запах алкоголю. Правоохоронці, діючи у відповідності до закону, запропонували чоловіку пройти драгер тест, проте він відмовився.
 
Розуміючи, що відповідальності не уникнути, підозрюваний запропонував поліцейській неправомірну вигоду у сумі 5000 гривень, на що отримав відмову. 
 
Досудове розслідування проводили співробітнкии відділів поліції №1 та №2 Харківського районного управління поліції №1 ГУНП в Харківській області.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2028