Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
05.10.2022

Закатовані та вбиті — черговий жахливий злочин російських окупантів. На Харківщині правоохоронці виявили два трупи цивільних, яких закатував російський спецназ: їх руки були з‘єднані кайданками (ФОТО)

За процесуального керівництва Ізюмської окружної прокуратури Харківської області розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Під час огляду бази відпочинку «Світло шахтаря» у с. Новоплатонівка Борівської ОТГ прокурори Харківської обласної прокуратури спільно зі слідчими ГУНП в Харківській області виявили два трупи цивільних віком приблизно 30-35 років.
 
Тіла загиблих знайдено у ямі глибиною чотири метри на території вказаної бази. Ліва рука одного чоловіка була з’єднана кайданками з правою рукою другого загиблого. Також під час огляду на черепі одного із трупів виявлено перелом лівої скроневої ділянки, у другого — вогнепальне поранення черепа.
 
За попередніми даними, чоловіків вбив російський спецназ, який під час окупації населеного пункту розміщувався на вказаній базі у складі 250-350 осіб з періодичною ротацією.
 
Наразі трупи чоловіків направлено для проведення судово-медичної експертизи. Також правоохоронці на місці злочину вилучили вісім хомутів та дві мотузки. 
 
Досудове розслідування проводять слідчі Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.
 
 
 
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2567