Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
30.01.2023

Старості села, який співпрацював з окупантами, загрожує до десяти років за ґратами (ФОТО)

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно старости одного з населених пунктів Куп‘янського району за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що староста одного з сіл Куп’янського району пішов на співпрацю з російськими загарбниками та встиг побудувати собі «кар‘єру». 
 
У квітні окупанти «перепризначили» його на посаду «и.о. помощника начальника Кондрашевского териториального отдела ВГА Купянского района Харьковской области» при окупаційній адміністрації держави-агресора.
 
Наразі обвинувачений перебуває під вартою. Його судитимуть у Новомосковському міськрайонному суді Дніпропетровської області.
 
Досудове розслідування проводив СВ ВСП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління стратегічних розслідувань в Харківській області ДСР НПУ.
 
Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 2259