Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
31.03.2023

Заперечував збройну агресію РФ на просторах інтернету — викрито харків‘янина (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру 60-річному чоловіку в поширенні матеріалів, у яких міститься виправдовування збройної агресії РФ проти України (ч. 2 ст. 436 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що харків‘янин, будучи адміністратором каналу на відеохостингу «YouTube», систематично поширював відеоролики, у яких виправдовував та заперечував збройну агресію РФ проти України.  
 
В одному з поширених чоловіком відео адресат прямо принижує ЗСУ та зазначає, що «Росія хоче захопити Україну, докладаючи мінімум зусиль». 
 
В іншому відеоролику, що поширив харків’янин, «виступає» російський військовий, який окреслює загарбницькі дії Росії в контексті історичної ретроспективи. Він стверджує, що не розділяє західних цінностей, бо в нього інші інтереси і попереджає, що воювати він вміє.   
 
Відповідно до висновку комплексної судової психолого-лінгвістичної експертизи мовлення, у наданих відеозаписах міститься інформація щодо виправдовування, підтримки, схвалення збройної агресії РФ проти України. 
 
Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області. Оперативний супровід — Управління протидії кіберзлочинам в Харківській області Департаменту кіберполіції НПУ.
 
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1569