Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
24.05.2023

Прокуратура та СБУ встановили жінку, яка була «головною фінансисткою» під час окупації Харківщини (ФОТО)

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 52-річній жінці за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що торік у червні, коли м. Куп’янськ було окуповано російськими військами, жінка пішла на співпрацю з ворогом. Вона добровільно обійняла посаду «исполняющей обязаности начальника Управления финансов ВГА Харьковской области». Працевлаштування було оформлено «трудовым договором» та «наказом», виданим головним гауляйтером Харківщини.  
 
«Посадовиця» виконувала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції, пов’язані з плануванням бюджету окупованої частини Харківської області. Колаборантка також займалась питанням заробітної плати по установам, підприємствам та організаціям. 
 
Досудове розслідування проводить СВ Управління СБУ в Харківській області. 
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1141