Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
02.06.2023

Публікував дописи на підтримку рф: судитимуть чергового шанувальника «руського миру»

Лозівською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 48-річного чоловіка за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України).

 

За даними слідства, мешканець м. Лозова публікував на власній сторінці у забороненій в Україні соціальній мережі проросійські дописи, які містили типові кремлівські наративи. У поширених обвинуваченим публікаціях ЗСУ були представлені як терористи, які б’ють по цивільному населенню.
 
Лозівчанин прославляв рф та військове командування її збройних сил, а також наголошував, що країна-агресор ще не завершила «процесс воссоединения русских земель».
 
Справу розглядатимуть у Лозівському міськрайонному суді Харківської області.
 
Досудове розслідування проводили слідчі Лозівського РВП ГУНП в Харківській області, оперативний супровід — Управління СБУ в Харківській області.
 
Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
 
Пресслужба Харківської обласної прокуратури

кількість переглядів: 1294