Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
22.03.2011

Харків’янку, яка хотіла продати свою однорічну дитину за 25 тисяч доларів США, засуджено на 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна

Вироком Дзержинського районного суду м. Харкова 19-річну ніде непрацюючу мешканку м. Харкова визнано винною у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми або інша незаконна угода щодо передачі людини, вчинені відносно малолітнього). Їй призначено покарання у вигляді восьми років і одного місяця позбавлення волі з конфіскацією майна.

Встановлено, що восени 2010 року вона, дізнавшись від знайомих про родину, яка хоче всиновити дитину, запропонувала придбати свого однорічного сина за 25 тисяч доларів США.
 
Ця громадянка мала ще старшу чотирирічну дитину, стосовно якої вже була позбавлена батьківських прав.
Після обговорення з «покупцями» умов, часу, місця купівлі-продажу, молода мама забрала дитинку з дитячого будинку, куди остання була поміщена під час хвороби матерів, та отримала в лікарняному закладі необхідні медичні довідки про стан здоров`я малюка. Відразу ж після отримання відповідних документів жінка зустрілася на території закладу з «покупцями» та одержала від них частину зумовленої суми – 15 тисяч доларів США. Вона написала розписку про одержання грошей, проте, залишити територію лікарні не змогла, оскільки була затримана працівниками міліції.
Державне обвинувачення у справі підтримувала помічник прокурора району Марина Рабцун.
Вирок суду ще не набрав чинності.

 
Прокурор Дзержинського району м. Харкова
старший радник юстиції                                                                                                   Олег Мельник

кількість переглядів: 1290