Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
18.05.2011

Органами прокуратури Харківської області порушено кримінальну справу за фактом безпідставної невиплати заробітної плати на ДП «ХЕМЗ»

Прокуратурою Московського району м. Харкова із залученням фахівців територіальної державної інспекції праці у Харківській області проведено перевірку державного підприємства «Харківський електромеханічний завод».

Встановлено порушення вимог ч.1 ст.115 Кодексу Законів про працю України. Заробітна плата працівникам підприємства виплачується несвоєчасно, не в терміни, визначені колективним договором. Станом на 1 травня поточного року заборгованість з виплати заробітної плати перед 532 працівниками з лютого 2009 року по березень 2011 року становила 5 млн. 595 тис. грн., при цьому  за період з листопада 2010 року по березень 2011 року  не виплачено більше 3,5 млн. грн.
 
Тим часом на рахунки та до каси підприємства надійшло 12 млн. 762 тис. грн., з яких на виплату заробітної плати використано лише близько 5 млн. грн.
 
За вказаним фактом прокуратурою району порушено кримінальну справу за ч.1 ст.175 Кримінального кодексу України (безпідставна невиплата заробітної плати).
 
Начальник відділу захисту
конституційних прав і свобод громадян
та інтересів держави
прокуратури Харківської області
радник юстиції                                                                               Ігор Білодід

кількість переглядів: 76853