Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
06.07.2011

Прокуратурою області порушено кримінальну справу за фактом зловживання службовими особами державного підприємства службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду охоронюваним державним інтересам у розмірі 11 млн. грн.

Прокуратурою області виявлено факт укладання договору ДП «Укрспецвагон» на виготовлення та поставку продукції (напіввагонів) за цінами нижче собівартості, що у подальшому призвело до заподіяння істотної шкоди державному підприємству у розмірі різниці між договірною вартістю партії напіввагонів та її калькуляційною оптовою вартістю на суму понад 11 млн. грн., що є тяжкими наслідками.

За даним фактом 4 липня прокуратурою області порушено кримінальну справу за ознаками складу злочину, передбаченого ч.2 ст.364 Кримінального кодексу України (зловживання владою або службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки).
 
У справі проводиться досудове слідство.
 
Кримінальний кодекс передбачає  у цьому випадку покарання у вигляді позбавлення волі на строк до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.
 
Заступник прокурора Харківської області
старший радник юстиції                                              Володимир Суходубов

кількість переглядів: 76601