Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
12.08.2011

Прокуратурою Вовчанського району встановлено істотні порушення під час передачі земельної ділянки в оренду приватному підприємству

Прокуратурою Вовчанського району за результатами перевірки додержання вимог земельного законодавства під час користування ПП «Монтаж-електро» лісовою ділянкою, площею 43 га, розташованої у межах 81 кварталу Старосалтівського лісництва ДП «Вовчанський лісгосп» встановлено істотні порушення під час передачі Старосалтівською сільською радою вказаної земельної ділянки в оренду ПП «Монтаж-електро».

Передача земельної ділянки в оренду відбулася із порушеннями законодавства, оскільки земельну ділянку було передано в оренду без вилучення зі складу державного лісового фонду ДП «Вовчанське лісове господарство», без надання згоди на виготовлення проекту землеустрою, проект землеустрою на розгляд та затвердження Старосалтівської сільської ради не подавався. Крім того, ПП «Монтаж-електро» було безпідставно надано пільги у платі за землю.
 
Прокуратурою району внесено протест на незаконне рішення виконавчого комітету Старосалтівської сільської ради. Протест розглянуто та задоволений. Рішення виконкому сільської ради скасовано.
 
З метою реального усунення виявлених порушень прокуратурою району заявлено позов до господарського суду Харківської області про розірвання договору оренди та повернення земельної ділянки. Вказаний позов безпідставно залишено судом без розгляду (ухвала від 20.06.2011). Не погодившись із вказаною ухвалою, прокурор району вніс апеляційну скаргу, яка наразі задоволена. Вищевказану ухвалу господарського суду Харківської області скасовано, справу повернуто на новий розгляд.
 
На даний час розгляд судової справи триває.


Заступник прокурора Харківської області
старший радник юстиції            Олександр Кухар

кількість переглядів: 78013