Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
11.11.2011

Органами прокуратури області порушено кримінальну справу за фактом незаконної передачі у власність недобудованого житла

Харківською міжрайонною прокуратурою проведено перевірку щодо незаконного оформлення у власність та подальшого відчуження недобудованого житла на земельній ділянці, яка належить монастиреві.

Встановлено, що останньому на правах власності належить земельна ділянка площею 0,11 гектара, яку ця релігійна організація отримала у власність на підставі договору купівлі-продажу. Водночас невстановлені особи підробили документи нібито про смерть   власника недобудови, розташованої на земельній ділянці. У подальшому недобудову спритні шахраї неодноразово  перепродавали. Таким чином, за цей час вона змінила шість власників.
 
За результатами перевірки Харківською міжрайонною прокуратурою скасовано незаконну постанову Харківського райвідділу ГУМВС України в Харківській області про відмову у порушенні кримінальної справи та водночас порушено кримінальну справу за ч.1 ст.190 Кримінального кодексу України (шахрайство).
 
Стосовно працівника зазначеного райвідділу, який прийняв незаконне рішення, прокуратурою порушено дисциплінарне провадження.
 
У справі ведеться досудове слідство.

Заступник
прокурора Харківської області
старший радник юстиції                                      Олександр Кухар

кількість переглядів: 77021