Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
26.06.2013

За втручання прокуратури поновлені права дитини-інваліда на соціальну допомогу

До прокуратури Фрунзенського району Харкова звернувся 18-річний студент одного з міських ліцеїв зі скаргою на дії посадовців навчального закладу.

Як повідомив прокурор району Олег Гладкіх, заявник поскаржився, що адміністрація закладу не подбала про нарахування соціальної допомоги, призначеної йому як дитині-інваліду, позбавленої батьківського піклування.
 
Так, у січні 2006 року хлопець отримав статус дитини-інваліда, а у 2009 – статус дитини, позбавленої батьківського піклування.
 
У 2010 році він вступив до одного з державних ліцеїв, у гуртожитку якого проживав.
 
Згідно з чинним законодавством, у такому випадку функції опікуна і піклувальника неповнолітнього мала виконувати адміністрація навчального закладу.
 
Прокурорська перевірка встановила, що посадові особи ліцею не звернули належної уваги на той факт, що у період з квітня по червень минулого року хлопцю не нараховувалася соціальна допомога, яку мало здійснювати управління праці та соціального захисту населення Нововодолазької райадміністрації.  В результаті дитина недоотримала більше 4 тис. грн.
 
Прокуратура району внесла подання до зазначеного управління про усунення порушень щодо не нарахування коштів заявнику, яке задоволено.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 1722