Контраст contrast
Шрифт Очистити
Сховати налаштування
 
27.06.2014

За фактом земельних оборудок у Старому Салтові розпочато кримінальне провадження

Прокуратура Вовчанського району провела перевірку за колективним зверненням мешканців смт. Старий Салтів щодо порушень законодавства при відведенні земель на узбережжі Печенізького водосховища.

За інформацією прокурора району Володимира Іванова, перевірка виявила, що у 2013 р. посадовці районного відділу Держземагенства на підставі підробленої документації видали позитивний висновок про погодження проекту землеустрою по відведенню  ділянок.
 
«Ці висновки стали передумовою для винесення сесією Старосалтівської селищної ради низки незаконних рішень про виділення земель. Таким чином з комунальної власності було вилучено 12 ділянок прибережної захисної смуги Печенізького водосховища загальною вартістю близько 900 тис. грн.», - розповів В. Іванов
 
У зв’язку з цим прокуратура району розпочала кримінальне провадження за фактом зловживання службовим становищем посадовцями відділу Держземагенства (ч. 2 ст.364 КК України).
 
Одночасно до суду пред’явлені позови про визнання незаконними рішень селищної ради та скасування державної реєстрації прав на земельні ділянки.
 
 
Прес-служба прокуратури Харківської області

кількість переглядів: 2970